Näin syksyllä ja kauden päättyessä on hyvä katsastaa pikkuisen menneeseen kauteen.

Syysmaisema2

 

Keväällä korona rajoitti vielä tapahtumien järjestämistä, mutta lasten ja nuorten suunnistuskoulu pystyttiin aloittamaan huhtikuussa. Keväästä syyskuun lopulle jatkunut suunnistuskoulu liikutti viikoittain keskimäärin 20-30 lasta sekä heidän vanhempiaan.Kun rajoitukset helpottivat, alkoi RastiPiikkiö jälleen järjestää perinteikkäitä Lähirastit -kuntorasteja. Kuntorasteilla kävijöitä oli mukavasti tänäkin vuonna, yhteensä kävijöitä noin 1800. Suosituimpia suunnistusratoja ovat 3 km ja 5 km radat.

Seurastamme osallistui noin 20 suunnistajaa myös välivuoden jälkeen järjestetyille kotimaisille rastiviikoille – sekä Kainuun rastiviikolle Suomussalmella että FIN5 -viikolle Kuusamon ja Posion maastoissa. Rastiviikoilla suunnistuksen lisäksi osallistujat viettivät mukavia lomapäiviä samanhenkisessä seurassa. Menestystäkin rastiviikoilta oli tuliaisena: FIN5- viikolla Pauliina Repo voitti sarjansa D50AL.

Kesän aikana järjestettävissä am- ja sm-kisoissa seurastamme osallistuttiin myös. AM-kisoissa tuliaisina oli eri värisiä mitaleita. SM-pyöräsuunnistuksessa menestyi seuraamme edustama Elina Lietzen, joka voitti pitkällä matkalla SM-kultaa ja sprintissä SM-pronssia sarjassa D35. Onnittelut Elinalle!

Suunnistuksen suurtapahtuma Jukolan viesti – Rovaniemellä pidettävä yöttömän yön kisa – jouduttiin siirtämään koronasta johtuen kesäkuulta elokuulle. Seurastamme saatiin kisaan mukaan kuitenkin hieman haastavammasta ajankohdasta huolimatta kaksi joukkuetta sekä Jukolan että Venlojen viestiin. Rovaniemelle matkattiin mukavasti bussilla ja järjestelyt Rovaniemellä toimivat hyvin. Kävijät olivat tyytyväisiä välivuoden jälkeen, että kisa lopulta saatiin pidettyä, vaikka yö ei niin valoisa ollutkaan. Lopputuloksena oli jokaiselle joukkueelle hyväksytty suoritus! Loppusijat Jukolan viestissä olivat 290. ja 669., Venlojen viestissä 313. ja 537.

Loppukesän viestikisoissa Salon seudun rastiviestissä sekä Halikko -viestissä molemmissa oli seurastamme yksi joukkue. Tulevina kesinä saamme toivottavasti useammankin joukkueen mukaan viesti -kisoihin: kaikki seuramme jäsenet toivotetaan tervetulleiksi osallistumaan viestitapahtumiin! Yleensä kisat juostaan mukavissa suunnistusmaastoissa ja samalla pääsee osalliseksi viestisuunnistuskilpailun tunnelmaan.

Lapsille ja nuorille järjestettiin elokuussa perinteiset POPPI-kisat. Kaatosade ei nuoria suunnistajia haitannut, sillä kisaan osallistui 26 suunnistajaa. Oman seuran aikuisten mestaruudet ratkottiin Peimarin rastien yhteydessä. Tänä vuonna seuran mestareiksi suunnistivat Anne Järvinen ja Jarkko Hiltunen. Liian vakavamielisesti ei seurassamme mestaruuksia ratkota – jotta mahdollisimman moni jäsen tulisi mukaan, huomioidaan tuloslaskennassa ikähyvitys. Tässäkään tapahtumassa sijoitus ei liene osallistujille tärkein vaan oma suunnistussuoritus, mukava tapahtuma ja tuttujen näkeminen!

Seurapäivää saimme viettää Maarian Mahdin majalla 31.10. Osallistujia saapuikin paikalle mukavasti noin 50 henkilöä. Aluksi suunnistettiin lähimaastossa meille tehdyillä radoilla joko 2km, 3km tai 5km radalla. Suunnistuksen, saunomisen ja lounaan jälkeen käytiin suunnistusradat vielä läpi katsomalla eri suunnistajien reitinvalintoja gps -viivojen avulla. Ratojen läpikäynti kirvoitti vilkasta keskustelua, jonka vetäjänä toimi Milja Väätäjä. Moni sai ajattelemisen aihetta omaan suunnistukseen.

Seurapäivässä tutustuimme myös Ullmaxin vaatemallistoon. Seuramme on päättänyt tehdä yhteistyötä Ullmaxin kanssa myymällä heidän tuotteitaan.

Vuosi on lähestymässä loppuaan. Talvikaudella kuntoaan voi ylläpitää oman seuran jumppa- ja sählyharjoituksissa. Suunnistusharjoituksiakin tullee talven aikana omassa seurassamme tarjolle – seuraa sähköpostiasi. Lisäksi lähialueilla järjestetään talven aikana säännöllisesti sekä talvirastitapahtumia että street-o -tapahtumia, satunnaisesti myös muita suunnistustapahtumia.

Hyvää vuoden loppua, innostusta seuraavaan suunnistuskauteen ja - tavataan rasteilla!

 

Kuvasatoa kesän tapahtumista:

 FIN5 raj     Jukola21

poppimaali raj     Poppi